Потребители (Users)

Потребители съдържа списък на всички съществуващи потребители на блогът. Потребители с роли, различни от администратор ще виждат по-малко опции, когато са влезли в системата. В зависимост от ролята на потребителя, той може също да добавя нови потребители, както и техните роли. В горната част на екрана има връзки, които позволяват филтрирането на списъка на потребителите, на базата на потребителски роли. Числото в скоби ще покаже колко са за конкретния вид.

За добавяне на нов потребител, се щраква върху Нов (Add New) в менюто вляво или бутона в горната част на страницата.

WordPress има много полезна възможност за дефиниране на различни нива на потребители. Управлението на потребителите в една сложна система може бързо да се превърне в работа за пълно работно време и нивото на контрол в WordPress обикновено е идеално за по-малка организация. Има пет нива (роли) на потребителя:

– Администратор. Най-високо ниво на превилегии, администратора може да направи всичко, което могат да правят другите потребители, както и да променя всички настройки, да промя темата, да активира и редактира плъгини, да редактира на потребители, да редактира файлове и други.

  • Редактор. Препоръчва се това да е най-високото ниво на главния редактор. Редакторът е подходящ за повечето задачи, като същевременно се избягва възможността за критична промяна в сайта по невнимание. Редактора може да направи каквото по-ниските нива на потребители могат да направят, както и модериране на коментари, управление на категории,  управление на връзки, редактиране на публикуваните мнения, редактиране на страници и други.
  • Автор. Повечето хора създаващи съдържание чрез публикации в сайта ще бъдат автори. Един автор може да направи всичко което по-ниски нива на потребители могат да правят, както и качване на файлове и публикуване на мнения
  • Сътрудник. Той не разполага с големи права. Сътрудниците могат да създават и редактират техните собствени мнения, но не могат да качват снимки. Те само могат да добавят изображения, които вече са били качени.
  • Абонат. Абонатите могат да четат съдържанието на сайта и да правят коментари. Въпреки че, в зависимост от настройките на сайта, това е възможно и лица, които не са абонати, да правят коментари.

Leave a comment