Създаване на страници (Pages)

За да се добави нова страница трябва да се посочи с курсора на мишката менюто “Страници” и се избира “Нова” (Pages/Add New).

Създаването и редактирането на страниците, предоставя възможност за дефиниране на заглавия (title) и определяне на URL адреса, на който ще се зарежда страницата. В полето за писане в горната част на прозореца за създаване на страници можете да попълните желаното от Вас заглавие (например: Тестова статия 1), след което автоматично ще се генерира връзка разположена непосредствено под заглавието (Връзка: https://rykovodstvo.wordpress.com/тестова-статия-1/). В случай че желаете страницата да бъде видима на различен URL адрес от автоматично генерирания, можете да изберете бутона “Редактиране” и да въведете желания от Вас адрес. С избор на бутона “Добре” можете да запазите промяната, а с бутона “Отказ” можете да откажете промените.

Страниците (Pages) и подстраниците представляват статично съдържание, което най-често се асоциира с основното меню на сайта както и с допълнителни бутони за визуализирането им. Възможно е и създаването на страници, които визуализират статични статии или обхващат част от публикациите (най-актуални, най-често посещавани и др.). Създаването на страници е важна част от изработката, но не е препоръчително да са твърде голям брой. Няколко страници са достатъчни за изграждане на структурата на сайта.

Leave a comment